RULLBANOR

EABs rullbanor för lagring av plockgods i ställage enligt principerna FIFO (först in, först ut) och FILO (först in, sist ut), ger en hög plockeffektivitet. De ser till att godset lastas in och ut enligt en given turordning, eftersom rätt kartong alltid hamnar längst fram – redo att hämtas. Finns i två olika varianter: Genomloppsställ eller Trycklagringsställ.

Produktblad

Här hittar du utförligt produktblad med bland annat teknisk data, mått och tillbehör.

RULLBANOR

UTNYTTJA LAGERYTAN MAXIMALT
Med rullbanor kan du minimera antalet truckgångar och utnyttja lagerytan maximalt. Det gäller framför allt om du har en mindre och smalare anläggning, med ett djup på 5–6 pallar.
FIFO ELLER FILO?
Våra rullbanor finns i två varianter, genomloppsställ (FIFO) och trycklagringsställ (FILO). Rätt pall hamnar alltid på rätt plats.
FUNGERAR I ALLA TEMPERATURER.
Rullbanor är ett bra val för kyl- och fryslager, enstycksflöden och många parallella flöden.

Ditt behov, vår kunskap

Lagerinredning från EAB Norrland innebär trygghet. Vi är experter. Därför säljer vi bara produkter av högsta kvalitet. Vi hjälper dig gärna med projektering och montage, lämnar alltid garanti och utför regelbunden service på alla våra produkter  — allt för ett slutresultat av allra bästa klass.

ANDREAS ZETTERBERG

Försäljning & projektledning

UPPFYLLER SÄKERHETSKRAVen

EABs rullbanor uppfyller den europeiska standarden för pallställ, med beteckning SS-EN 15512, SS-EN 15620, SS-EN 15629, SS-EN 15635.

trycklagringsställ

I EABs trycklagringsställ hanteras godset enligt principen FiLo (Först in – sist ut). Med truckens hjälp trycks pallarna in i ställaget och in- och utlastning sker från samma sida. Denna typ av lagring kräver därför bara en truckgång vilket sparar mycket utrymme då trycklagringsstället kan placeras mot en vägg.

genomloppsställ

I genomloppsställ hanteras godset enligt FIFO (först in, först ut). Godset lastas in i ställaget från ena sidan och lastas ut från den andra. Det ger ett gynnsamt godsflöde, särskilt vid hantering av varor med begränsad lagringstid. Genomloppstället monteras med bromsrullar som är fördelade på jämnt avstånd för att godset ska transporteras på ett säkert sätt.

alltid i rätt läge med rullbanor

Med hjälp av EAB:s lutande rullbanor hamnar godset alltid i hämtläge. Dessutom kan antalet truckgångar minimeras, eftersom rullbanestället är en effektiv form av tätpackningssystem.

Referens

XL-BYGG FRESKS, KRAMFORS

När XL-Bygg Fresks skulle öppna ny butik i Kramfors valde de EAB Norrland AB som leverantör av lagerinredning. Vi har sedan tidigare även monterat portar i lokalen, och är glada och stolta över att nu även ha utrustat butiken med hela butiken med EAB lagerinredning.

XL-BYGG FRESKS, KRAMFORS

Beijer Sundsvall

Om- och tillbyggnad av hall. Pallställ, listställ, tungt grenställ, virkesställ med entresol och el-drivna grindar. Lindab takskjutportar

BEIJER SUNDSVALL