SKJUTPORTAR

EABs skjutportar av stål används till maskinhallar och industri och bygger på kvalitetstänkande och yrkeskunskap, från ritning till leverans och montage. Ta gärna en titt på vår egenutvecklade Vision – en skjutport helt i glas och stål som ger maximalt ljusinsläpp utan att kompromissa med säkerheten.

Produktblad

Här hittar du utförligt produktblad med bland annat teknisk data, mått och tillbehör.

skjutportar

LÅNG HÅLLBARHET

EABs skjutportar, som även finns med gångdörr, har genomgående hög finish och en mycket robust konstruktion. Få rörliga delar och rejäla beslag ger en lång livslängd och minimalt behov av underhåll.

VÄLJ DIN MANÖVRERING

Det finns många alternativ för manövreringen, t.ex. tryckknappar, radiosändare/mottagare, dragsnöre, kodlås/kortläsare och induktiv slinga i golv.

ETT LÖFTE MED 10 ÅRS GARANTI
Vi vet att våra portar håller – och att de håller vad vi lovar. Därför ingår alltid 10 års garanti oavsett vilken lösning du väljer.

ditt behov, vår kunskap

En skjutport från EAB Norrland innebär trygghet. Vi är experter. Därför säljer vi bara produkter av högsta kvalitet. Vi hjälper dig gärna med projektering och montage, lämnar alltid garanti och utför regelbunden service på alla våra produkter  — allt för ett slutresultat av allra bästa klass.

MATTI ÖHMAN

Försäljning & projektledning

CE-märkta industriportar som uppfyller kraven

EABs skjutportar är CE-märkta enligt byggproduktförordningen och maskinsäkerhetsdirektivet. Samtliga produkter uppfyller kraven i portstandarden SS-EN 13241-1

SNABB OCH SMIDIG AUTOMATIK

Automatiken är frekvensstyrd vilket ger en mjuk och snabb rörelse. Programmerbar halv öppning för gående och pallstaplare ger kortare öppen tid, vilket sparar energi och minskar buller.

Referens

SCA BOLLSTABRUK

EAB har under hösten 2015 byggt en ny truckverkstad åt SCA i Bollstabruk. Hallen skall tas i bruk under första kvartalet 2016 och skall användas för garagering, reparation och tvätt av sågens virkestruckar.

Portarna är 6 meter breda och 8 meter höga, elmanövrerade och högisolerade.

“När vi skulle bygga en ny truckverkstad på SCA Timber, Bollsta Sågverk, hade vi ett flertal leverantörer som lämnade offerter. För oss var saker som skydds- och säkerhetstänk, stabilitet, ansvarstagande, prisvärdhet, förtroende och kvalitet viktiga val när vi beslutade om vilken leverantör som skulle få uppdraget.

Vi valde att ge förtroendet till EAB Norrland AB.

Vi är väldigt nöjda över det valet. EAB Norrlands ledning och montörer uppfyllde våra högt ställda krav på dem i samtliga avseenden, och projektet gick smidigt. Vi har tillsammans med EAB Norrlands AB, nu skapat skulle jag vilja hävda, en av Sveriges finaste truckverkstäder, och nästa gång vi behöver hjälp med saker som ligger i EAB:s kompetensområde kommer vi definitivt att fundera på att använda oss av EAB igen.

Tack för ett bra utfört projekt ledningsmässigt och montagemässigt!”

— Niclas Larsson, Projektledare SCA Timber, Truckverkstaden Bollsta Sågverk

Vi tackar för förtroendet — sågen har nu Sveriges finaste truckverkstad.

sca bollstabruk

NORRLANDSPOJKARNA, KRAMFORS

EAB Norrland har, på uppdrag av Byggbiten, levererat och monterat snabbrullport och brandskjutport på hela 6 x 4,70 meter, samt tre stycken eldrivna vikportar, i Norrlandspojkarnas fastighet i Kramfors. Hyresgäst är XL Bygg.

NORRLANDSPOJKARNA, KRAMFORS